Joanna Matyjek, Sama słodycz. Ciasta, torty, desery, Wydawnictwo Zwierciadło

Joanna Matyjek twierdzi, że miłość do jedzenia dziedziczy się w genach, natomiast najważniejsze w gotowaniu są chęci i intencja, z jaką się wchodzi do kuchni. Przekonuje, że kulinarne eksperymenty przynoszą co najmniej tyle samo satysfakcji i przyjemności, co późniejsze delektowanie się smakiem przygotowanych potraw. Jej najnowsza książka to zaproszenie do wspólnego, pełnego pasji tworzenia wspaniałych słodkości. Czytelnikom proponuje zarówno proste, jak i wysmakowane przepisy: beza w różnych odsłonach, ciasta tradycyjne, kremy, syropy, ptysie, eklery, tarty i torty, a także wypieki na szczególne okazje oraz najlepsze na świecie naleśniki. Przepisy i instrukcje przygotowania poszczególnych słodkości uzupełnia odpowiedziami na najczęściej zadawane pytania, a także opisami najbardziej popularnych błędów. To istne słodkie dolce vita! Dla początkujących i zaawansowanych cukierników.

autor: Joanna Matyjek
tytuł: Sama słodycz. Ciasta, torty, desery
wydawca: Wydawnictwo Zwierciadło