Simon 55

Sezon na szparagi trwa tylko dwa miesiące. Najlepsze są zwykle w maju i czerwcu. Mają mało kalorii, są pyszne i pasują do różnych dań. Wolisz białe czy zielone?

Na płytach indukcyjnych Smart marki Franke łatwo przyrządzić nie tylko idealne szparagi. Wyposażone są m.in. w 8 poziomów mocy (plus booster). Na polach łączonych Bridge można ustawić brytfannę.

Jedni wolą gotować szparagi w naczyniach podłużnych, inni – wysokich. Napełnianie ich wodą ułatwia bateria Oltens Duf z wyciąganą wylewką. Do przełączania strumienia służy elegancki przycisk.

Na czym serwować szparagi? Na przykład na półmisku z kolekcji White Fluted. Firma Royal Copenhagen wprowadziła ten wzór w 1775 roku.

Obieraczka marki Oxo – chwila moment i warzywa obrane.

Czytaj też: Ciemna kuchnia – luksusowo i szykownie

Szparagi, dzięki naczyniu Gourmet‑Teppan Yaki firmy Miele, można delikatnie podsmażyć bez tłuszczu. Na płycie indukcyjnej!

Płyta grzewcza indukcyjna czy gazowa? Przegląd modeli